COVID-19 בישראל

עדויות מהשטח: חולי קורונה מתו בגלל כשלי בקרה של משרד הבריאות

"ישראל היום" מציג עדויות של רופאים בכירים, מנהלי בתי חולים ועשרות בני משפחות של חולים שמתו במחלקות הקורונה בשל עומס, כוח אדם לא מיומן וטיפול תרופתי מוטעה

58 מכשירי אקמו נמצאים בשימוש – שיא בגל תחלואת הקורונה הנוכחי. צילום: יוסי אלוני/ פלאש 90

כשלים מתמשכים בבקרה, בפיקוח ובהפעלת מחלקות קורונה בבתי החולים גרמו לכך שחלק מהחולים שאושפזו במצב קשה מתו כתוצאה מאותם כשלים ולא מהמחלה. כך דווח הבוקר (ה') ב"ישראל היום".

בדיווח של רן רזניק נמסר כי בנושא זה הצטברו "עדויות ואף תלונות של רופאים בכירים ומנהלי בתי חולים ועשרות בני משפחות של חולים שמתו במחלקות הקורונה בחודשים האחרונים".

בין המחדלים: היעדר ויסות חולי הקורונה הקשים בין בתי החולים, כלומר העברתם מבית חולים שבו יש עומס כבד למוסד אחר שבו אין עומס במחלקות הקורונה. כמו כן, לפי הדיווח, "התריעו מנהלים ורופאים בכירים שחולים קשים רבים אינם מקבלים טיפול איכותי מספיק והזדמנות מלאה להציל את חייהם". על פי נתוני משרד הבריאות, במשך שבועות רבים העומס הגדול ביותר על מחלקות הקורונה הוא בבתי החולים בירושלים ובצפון בארץ בעוד שבחלק מבתי החולים במרכז ובדרום העומסים קטנים בהרבה".

עוד דווח כי "חולי קורונה נדבקו בבתי חולים בחיידק אלים כתוצאה מאי הקפדה של הצוותים הרפואיים על כללי זהירות למניעת העברת זיהומים" וגם "חולים מונשמים נפגעו מטעויות קשות בהפעלת מערכות הנשמה או מהשגחה כושלת עליהם משום שבחלק ממחלקות הטיפול נמרץ קורונה עובדות אחיות שאינן מיומנות בטיפול במכונות הנשמה". עוד דווח שהיו עדויות על טעויות קשות בטיפול הרפואי שאינן קשורות לקורונה, כמו עיכוב בביצוע החייאה, טיפולים מוטעים בתרופות ומחדלים בטיפול בחולי קורונה שהיו גם חולי לב או סוכרת.

יותר מ־20 קרובי משפחות של חולים התלוננו שמאושפזים סבלו מהזנחה מאחר שבמחלקות הקורונה בחלק ניכר מהזמן צופות האחיות במטופלים באמצעות מצלמות ולכן יש איחור במתן עזרה לחולים שהתלוננו על קשיי נשימה למשל.

תגובת משרד הבריאות שהופיעה בדיווח: "אנו נמצאים בעיצומו של גל שלישי עם עומס כבד מאוד ומספר שיא של חולים קשים ומונשמים בבתי החולים. נעשה ויסות יומי של חולים, באמצעות מד"א. כל מנהל בית חולים שנתקל בעומס ובקושי חריג פונה לחמ"ל אשפוז הדואג להסטות נוספות בהתאם ליכולות. ההנחיות למניעת זיהומים במחלקות הקורונה זהות לאלו שבמחלקות אחרות אולם נמצא כי בחלק מבתי החולים משתמשים בכפפות כפולות ולא מבצעים חיטוי ידיים כנדרש, מה שמעלה סיכון לזיהומים בחולים וזאת בניגוד להנחיותינו".

נושאים קשורים:  מחלקות קורונה,  חדשות,  משרד הבריאות
תגובות
אנונימי/ת
22.01.2021, 13:20

ועל זה נאמר (ולא בפעם הראשונה) בקר טוב אליהו.
על המצב בפנימיות נכתבו כבר אלפיי מאמרים ב-50 שנה האחרונות.
אז אני ,פנימאי בכיר , ב-45 שנה האחרונות אוסיף רק משהו "קטן" נוסף.
בישראל אין כידוע מספיק מיטות טיפול נימרץ --עם או בלי צורך בהנשמה.
אז הפלא ופלא. מה הפתרון לאותם חולים.?
מיטה "בכאילו" במחלקה פנימית רגילה ששם מנשימים חולים.
ללא כל צוות שהוכשר לכך. לא אחיות ולא רופאים. וכמובן ללא תקינה נוספת. .והמספרים בפרוש לא קטנים. מגיעים לעיתים למחצית ממונשמיי בית החולים.
אז בד"כ ממקמים המיטות הללו מול תחנת האחיות והן "מציצות" ואפילו ניכנסות לחדר מידיי פעם.
לא נוכחות קבועה חלילה וחס.
כולם יודעים זאת.
כ ו ל ם מתעלמים מהבעיה. מהמתמחה "הקטן" עובר לבכירים למנהל המחלקה ולהנהלת המוסד.
אני בעשרות שנות עבודתי לא זוכר אפילו פעם אחת שמישהו מההנהלה בא לראות לשמוע לשאול ולהתרשם מאותם מונשמיי הפנימיות.
(במיוחד שברור לכולם איזה סוג חולים הם)
דרך אגב גם באיגוד הפנימי בהר"י ובמשרד הבריאות כולם יודעים על כך.
ניסיתי בזמנו כשהייתי פעיל באיגוד שלנו לפעול ולשפר משהו.
ללא כל הצלחה וקשב מהאלה שם למעלה.

אנונימי/ת
24.01.2021, 18:49

כתבה חשובה ומזעזעת, המערכת קרסה ממזמן וחבל שרופאים משתפים פעולה ולא מזדעקים. פתחו מחלקות ומיטות כדי שלא ימותו במסדרון אבל זה לא טיפול, 4000 מתים זו קריסה.